Compromís exisgeix a la Conselleria la licitació del IES nº5

Quico Fernández: ” El PP ha abandonat l’escola pública mentre intenta preservar de manera immoral els privilegis de la privada. Ha intentat privatitzar l’IES nº5 i de fet no licita les obres a pesar de tenir un projecte pagat, i ha regalat parcel·les públiques a empreses privades mentre els alumnes d’infantil de Villar Palasí porten anys en barracons.”

El futur de l’ensenyament públic i la seua qualitat depén de molts factors, sobretot de les lleis que regulen este pilar bàsic de qualsevol societat, però també de les infrestructures, que han de ser suficients i de qualitat. En este sentit és molt important una adequada planificació que atenga amb antelació a la demanda de places en tots els nivells.

En la nostra ciutat ja fa anys que la comunitat educativa està denunciant precisament la falta d’inversions en esta matèria, un fet que ja estan patint centenars d’alumnes i que es pot agreujar encara més si la Conselleria no adopta les decisions necessàries de manera urgent.

Exposarem les principals infraestructures pendents:

La situació dels centres escolars de primària al Port de Sagunt, a tenor del nombre d’estudiants, exigeix un nou institut de secundària. En dos o tres anys com a màxim i com s’ha manifestat en nombres ocasiones des del Consell Escolar Municipal i ratificat en reunió amb Conselleria d’Educació és necessària la construcció de l’Institut nº5, ja que la resta d’instituts actualment estan massificats aspecte que s’intensificara si com està previst s’implanta el Centre Integrat de Formació Professional.

Ja està realitzat el projecte d’obra de l’IES Nº 5 per un despatx d’arquitectes extern i ha costat a les arques públiques més de 600.000 euros, diners que es van a fer malbé per la mala planificació i previsió econòmica de Conselleria. A més a més, els terrenys municipals per a la seua construcció ja estan cedits a Conselleria d’Educació i tots els tràmits administratius duts a terme, solament falta autoritzar la disponibilitat econòmica i assignar a una empresa la seua construcció. Cosa que es podria haver fet si la Conselleria d’Educació no haguera escamotejat 600 milions al Banc Europeu d’Inversions i que a causa de les denúncies davant el Parlament Europeu remeses per la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FAPA) de la província de València i davant l’Oficina Antifrau de la Unió Europea per part de Coalició Compromís han hagut de renegociar. Després de demostrar-se el frau que pretenia cometre la Generalitat Valenciana, en comptes de seguir invertint el préstec del BEI en necessitats educatives urgents com en el nostre poble, prefereix retornar 200 milions d’euros al Banc Europeu d’Inversions i no fer els centres educatius necessaris actualment o suprimir molts centres que ja estaven previstos en el Pla CREAESCOLA previst des de fa anys, com les actuacions en el CEIP Victoria i Joaquín Rodrigo, situat en el Port de Sagunt i que no compleix, segons dictamen del Sindic de Greuges, amb les condicions adequades per a la docència.

S’ha de licitar ja les obres de l’Escola Infantil de Villar Palasí, que porten un retard de molts anys i que hanobligat a l’ecolarització dels xiquets i xiquetes de l’escola pública en barracons, mentre al costat, l’Ajuntament va cedir un terreny públic de manera gratuïta a una escola privada infantil, en una demostració de cinisme i de menyspreu inaudit a l’ensenyament públic.

També estan pendents les actuacions als aularis del col.legi públic Victòria i Joaquim Rodrigo, que segons el Síndic de Greuges, con complixen les condicions adequades per a la docència.

Urgent creació del Centre Integrat de Formació Professional, imprescindible per a cobrir les necessitats laborals en un poble tan industrial com el nostre, sent la formació i el coneixement, un factor estratègic clau per al manteniment i implantació de noves empreses en l’àrea de Sagunt. Per això està sol.licitat i és urgent i necessària la implantació del Centre Integrat de Formació Professional que es podria ubicar en l’actual IES Eduardo Merello o en l’IES Jorge Juan.

Les instal·lacions en l’edifici IES Eduardo Merello estan obsoletes i amb grans problemes de seguretat laboral, sobretot en tallers on les instal·lacions per a fer pràctiques són precàries i els alumnes no compleixen amb les concisions adequada d’espais i mitjans per a uns ensenyaments professionals de qualitat.

ACORDS

PRIMER.- Exigir a la Conselleria d’Educació la licitació urgent de les obres de l’IES nº5 i de l’Escola Infantil del Villar Palasí.

SEGON.- Exigir a la Conselleria la solució immediata als problemes d’adequació del col.legi Victòria i Joaquim Rodrigo

TERCER.- Demanar a la mateixa Conselleria el projecte del Centre Integrat de Formació Professional.

QUART:- Demanar una actuació immediata que solucione els problemes de l’IES Eduardo Merello.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *