Demanem que el Govern desestime l’indult a Carlos Fabra

L’enfonsament del sistema socioeconòmic i polític actual ha generat una crisi polièdrica que colpeja durament a les institucions públiques. Segons el CIS, la corrupció és un dels majors problemes de la ciutadania. Des de Compromís apostem per la regeneració democràtica i redefinir la separació de poders tradicionals, incloent-hi l’economia i els mass media.
La crisi política no és conseqüència exclusiva de la corrupció política sinó de la percepció d’impunitat que comporta. Cal destacar que l’indult trenca la separació de poders (judicial i executiu). No és cap decisió tècnica ni objectiva sinó una mesura de gràcia, pròpia de l’edat mitjana, que explica certa connivència amb el govern de torn. També, cal destacar, que a l’estat espanyol supera la mitja mundial amb més de 450 indults a l’any.
L’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, podria posar-li rostre a les causes que han generat la crisi política; la corrupció, les xarxes clientelars, el balafiament continuat de recursos públics, confondre la institució amb el partit o els càrrecs públics amb les persones, només cal destacar la polèmica escultura de Ripollés a l’aeroport, sense avions, de Castelló amb el seu rostre.
Després del viacrucis judicial, dilatat reiteradament per canvis a la judicatura, l’Audiència de Castelló ha acceptat la petició d’indult i ha suspés cautelarment l’ingrés a la presó fins que el govern de Mariano Rajoy decidisca indultar la pena de quatre anys de presó per frau a la Hisenda Pública. Malgrat que tant la Fiscalia com l’Advocacia de l’Estat i l’acusació popular (que exerceix la Unió de Consumidors) es van oposar a la mesura en considerar que no és previsible cap indult.
No obstant això, Carlos Fabra, padrí i màxim responsable del PP, les últimes dècades a les comarques de Castelló, pressionarà al màxim al govern de Rajoy per evitar el seu ingrés a la presó. Per això, nosaltres volem manifestar el nostre frontal rebuig a la possible mesura de gràcia de Rajoy i demanem que, tal com demanava la Fiscalia, Carlos Fabra entre en presó immediatament.
Per responsabilitat política, per complir el compromís amb la regeneració democràtica, no podem deixar al carrer al personatge més gris de Castelló, una persona que ha estat el responsable de generar una imatge de caciquisme i corrupció institucionalitzada des de la Diputació.

Pels motius abans esmentats, el Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Sagunt, per tal de debatre i, si escau, aprovar, el següent:

ACORD

PRIMER. Demanar al president del govern, i al Consell de Ministres, que desestime immediatament la petició d’indult de Carlos Fabra.

Posted from WordPress for Android

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *