AUDIÈNCIA PÚBLICA Compromís presenta el seu projecte “per el port de les persones”

La regidora Teresa García va realitzar la presentació en la que va destacar que “s’està perdent l’oportunitat de ser la sortida natural dels polígons industrials, especialment el de Saragossa, i això passa per la submissió que hi ha a les decisions del port de València. S’ha perdut la capacitat de beneficiar a la nostra ciutat al contrari del que passa a València i, per això, reclamem que el port de Sagunt estigui en sintonia amb els interessos de la nostra ciutat”

La part tècnica del projecte la va dur a terme David García i Jessica Cattaneo de QR-ARQ (www.qrarqstudio.com) els quals varen fer la presentació de la primera proposta per la integració PORT-CIUTAT per a Sagunt. Punt de partida per a un procés de participació que des de Compromís s’aboga.

Des de Compromís destaquen que és l’únic port valencià on no s’ha realitzat cap actuació d’integració port-ciutat. De 28 ports, tots han rebut algún tipus d’inversió per millorar la connectivitat entre ciutat i infraestructura a excepció de Sagunt.

Quico Fernandez, portaveu de Compromís a Sagunt ha destacat els aspectes económics del port marítim, la integració port-ciutat i la necessitat de major autonomia de gestió del port de Sagunt.

En eixa linia Fernández destaca el projecte de ciutat de Compromís apostant per el patrimoni, infraestrudtures, industria i la creació d’ocupació, coneixements i serveis. “Les infraestructures han de pensar-se per a generar ocupació i economía real, i també per a vertebrar les nostres ciutats i pobles” conclou Fernández.

A Compromís una de les coses que més l’interessa és la millora de la transparència de l’Autoritat Portuaria de València, “No ha hagut Participació Pública en l’ampliació del Port de València. ZAL, LA PUNTA han perdut la seua riquessa patrimonial agrícola per a la ciutat i ara s’han convertit enzones degradades o buides.

El diputat Joan Baldoví ha destacat quines son les institucions implicades en aquest projecte, o deurien, Per una banda l’Ajuntament de Sagunt que ha de saber negociar amb València i Gandia per tal de poder maximitzae els impactes, si es consensuen tràfics, mercaderies. A nivell estatal el Ministeri ja que el port es de titularitat estatali la Unió Europea.

Fent un esquema de l’ampliació Nord del Port de València (terminal de contenidors), com a exemple, ha costat 257 milions dels quals 70% són de la UE i la resta de l’Estat. La Bocana de la marina real ha costat 600 milions.

En auqest sentit Baldoví ha destacat la importància de tindre representació en totes les institucions tant a nivell autonòmic, estatal i Europeu. I ha destacat el projecte del Corredor Mediterrani, així com la política de Ports i mercaderies.

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, Participació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *