Compromís demana la independència del port de Sagunt

Després de que Compromís proposara la creació d’una comissió especial integrada per tots els sectors afectats amb la finalitat de defensar “els interessos de la ciutat” en quant a la integració de la ciutat i el port maritim i per a impulsar el port de Sagunt Compromís planteja que la part més nord de les instal·lacions, la més propera a la platja, s’òbriga a la ciutadania i es convertisca en una zona comercial amb un port pesquer i esportiu. “Açò li donaria una imatge i un prestigi a la ciutat”, ha destacat el portaveu de Compromís qui ha proposat que amb els diners que es plantejava invertir en la construcció de la tercera dàrsena s’invertisca en aquest projecte que resulta “molt més barat i més pràctic”.

Des de Compromís resaltem que el “conveni que és va signar al 2009, conveni que no ens agrada, i que a dia de hui, 2014, encara no s’ha complit incloia una defensa clara de la integració de la ciutat i el port”. El conveni (actual) té tres àrees, entre les quals destaca la integració d’instal·lacions portuàries en la ciutat, en concret el pantalán i 120.000 m2 del moll nord, per mitjà d’una concessió administrativa. Incompliment clar ja que “el port no està integrat en la ciutat com son els casos de València, Castelló o tots els ports del món”, la llei, explica Fernández, que “els ports han d’estar integrats amb la ciutat”.

“Castelló no val per fer cumplir un conveni firmat per ell ni vetllar per els interessos de la nostra ciutat en aquest tema”, continua Fernández, “i demanem la dimissió de Rafael Aznar, director de l’APV, per fer del port de Sagunt un port de segona”. En aquesta linea Fernández demana “major autonomia del port, fins arribar a un autogovern propi que ens faça poder demanar la independència del de València”

Així mateix, Fernández i l’edila de Compromís Teresa Garcia han lamentat que el port de Sagunt “està perdent l’oportunitat de ser l’eixida natural dels polígons industrials, especialment el de Saragossa, i açò passa per la submissió que hi ha a les decisions del port de València. S’ha perdut la capacitat de beneficiar a la nostra ciutat al contrari del que passa a València i, per açò, reclamem que el port de Sagunt estiga en sintonia amb els interessos de la nostra ciutat”.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *