#primàries per Albert Llueca

Aposte clarament per les primàries per a obtindre el candidat d’un partit polític per a unes eleccions siguen les europees, les nacionals, estatals o locals.

Cal apostar per les persones, ja que son elle les que fan la història, i apostar per a que la transparència i la democràcia interna ha de ser la imatge que els partits polítics tenim que donar de cara a l’exterior i a la societat. Hem de tenir clar que els polítics i partits polítics hem de ser un servei públic més al servei del poble i per al poble.

La ciutadania, ja no sols l’organtzada en col·lectius i/o partits polítics com a militants, ha de participar de la tria de candidats i candidates ja que son la verdadera imatge de la societat i els que en definitiva fiquen o lleven als partits polítics del poder.

El resum del que he dit fins ara és: cal obrir els partits polítics a la ciutadania, cal apostar per la transparència interna i la democràcia, i els partits politics han de ser un servei públic. Estos ítems deurien de ser referència en tots els partits polítics i organitzacions. Ja ha passat el temps de la “dedocaràcia” i cal apostar per la integració de les bases en tot el provés d’elecció.

Tot aquest debat bé per les noticies aparegudes en les que EU diu que les primàries són antidemocratiques, el PP no diu res la respecte, PSOE pareix que ho tenen clar i ho van a fer a la francesa, i Compromís que estem en periode de creació i hem fet un reglament únicamente per a les europees, pareix que està en boca de tots encara que nosaltres a Compromís per Sagunt des de sempre hem fet primaries per a cada un dels llocs de les llistes, no és tan difícil, no?

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *