#noalaLOMQE ens sumem a la campanya “Aturem la LOMQE”

El dijous 23 de maig STEPV juntament amb d’altres entitats com ara Escola Valenciana, FAPA, sindicats d’estudiants, i partits polítics, farà concentracions (que han estat comunicades a la Delegació de Govern) a les places dels ajuntaments arreu del País Valencià sota el lema “Aturem la LOMQE”, l’avantprojecte de la qual va ser aprovat divendres passat pel Consell de Ministres. A Sagunt ens trobarem a les 17.30 davant l’Ajuntament de Sagunt.

Des de Compromís destaquen els següents punts i les nostres raons perquè s’opossem frontalment a la LOMQE i emplaça a tots els agents socials a continuar la lluita i la insubmissió front a la seua aplicació al País Valencià. Per una educació pública, laica, de qualitat i en valencià.

lomqe

NO A LA LOMQE, NI ARA NI MAI.

1. Una llei que vol millorar la qualitat educativa al temps que s’està sotmetent tot el sistema educatiu a les retallades majors de tota la història democràtica.

2. Una llei sense justificació. No s’acompanya d’anàlisi rigorós sobre el sistema educatiu vigent.

3. Una llei partidista. Es tracta d’educar exclusivament segons les concepcions ideològiques del Partit Popular.

4. Una llei que no parla de desenvolupar capacitats, no parla de diferents classes d’intel·ligència, parla del qui té o no té un talent, bons o roïns, dins o fora, mà d’obra barata.

5. Una llei neoliberal, destinada a mercantilitzar encara més el sistema educatiu i a reorientar els objectius de l’educació per a posar-los al servei de les regles del mercat neoliberal.

6. Una llei que afavoreix l’ensenyament privat i particularment el religiós.

7. Una llei sexista, en permetre col·legis segregats per sexe, adduint una declaració de la UNESCO de 1960 i ignorant convencions posteriors aprovades per l’ONU i sentencies del tribunal constitucional.

8. Una llei que desmantella l’ensenyament en les llengües autonòmiques. Els programes d’immersió lingüística no apareixen.

Condemna a la Formació Professional a un ensenyament residual .

9. Empreses amigues al govern de torn seran les encarregada d’avaluar els resultats dels alumnes.

10. Una llei classista. Es reforça la segregació per classe social i ètnia a partir dels catorze anys.

11. Una llei destinada a expulsar del sistema a l’alumnat dels grups socials més desfavorits, els “talents dels quals” se’ls farà veure que no són els adequats i pertinents.

12. Una llei recentralizadora, doncs es retallen fortament les competències de les Comunitats Autònomes.

13. Una llei al servei dels interessos de l’OCDE, destinada a millorar exclusivament en els tests de PISA, reduint per tant el nombre i les hores de les restants matèries imprescindibles per a educar una ciutadania democràtica, justa i solidària.

14. Una llei que desconfia del professorat, d’ací l’obsessió per les avaluacions externes i revàlides.

15. Una llei autoritària, que pretén imposar el Partit Popular al preu que siga.

Per tot açò i més, el BLOC JOVE i Compromís diuen NO A LA LOMQE, INSUBMISSIÓ!

Arxivat en: BLOC JOVE, Comarcal, Cultura i Educació, General, Joventut, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *