BLOC-Compromís denuncia que Castelló ja està mostrant el seu caràcter més despòtic i antidemocràtic.

Quico Fernández: “Castelló ja no guarda ni les normes de cortesia bàsiques i està trencant les regles de joc mínimes en l’Ajuntament. El seu despotisme no té mesura i la prepotència que demostra és inaudita en un alcalde, que a més està en minoria. Crec que caldria una reunió entre els grups de l’oposició com a representants de la majoria dels ciutadans per parar-li els peus.”

En els últims dies l’alcalde ha pres una sèrie de decisions que demostren el seu caràcter autoritari i despòtic:

  1. La setmana passada es va fer públic un document de conveni entre l’Ajuntament i Lafarge que nosaltres desconeixem. No és la primera vegada que passa, però és vergonyós que un tema tan important aparega als mitjans quan ni tan sols s’ha convocat la comissió especial, ni s’ha tractat en cap comissió ordinària. Poca transparència i molts interessos creats que posen en evidència el paper de l’Alcalde i del PP.
  2. En la Junta de Portaveus Bloc-Compromís va demanar que el Ple es convocara a l’hora ordinària, i se sumaren els portaveus del PSOE i EU. No sols es tracta d’incompatibilitat amb l’horari laboral de molts regidors i regidores. A més els ciutadans esperen que siga per la vesprada, i no hi ha cap causa justificada. Però a Castelló sembla que els drets dels ciutadans i de l’oposició no compten.
  3. I l’última cacicada és l’intent de callar a l’oposició limitant les nostres mocions. És inaudit que un alcalde pretenga censurar l’oposició obeint als seus interessos particulars.

Quico Fernández:Castelló està cada dia més nerviós, jo diria que desesperat. No sé si és que se’n vol anar i no el deixen, si la Comissió d’Investigació l’està deixant més que en evidència, o què li passa. Però de prepotent a cacic només hi ha un pas, i ell no té el suport que tenen altres líders del PP. A més, intentar parlar de legalitat un membre del partit que més delinqüents té, és un atreviment patètic.

L’anunci fet per la Conselleria de modificar la seua programació cultural sense fer referència al festival Sagunt a Escena i insinuant la possibilitat de concentrar els espectacles estivals en un nou invent anomenat CulturArts ha generat la preocupació dels representants dels sectors culturals i econòmics de la ciutat. I és que coneixent la trajectòria de la Conselleria i del PP no és per a menys.

Des de fa moltes temporades estem reivindicant una programació més àmplia per al festival que servisca com a motor del desenvolupament turístic i del progrés econòmic, i la resposta del PP no sols no ha replegat esta demanda unànime sinó que a més s’ha dirigit en sentit contrari. El pressupost ha anat disminuint fins a un nivell ridícul, al mateix temps que la qualitat dels espectacles es devaluava. Fins i tot es va intentar eliminar el nom del festival per acabar definitivament amb la seua reconeguda identitat.

Cada any, des de Bloc-Compromís recordem la necessitat d’incrementar el prestigi del festival i convertir-lo així en una referència com és Mérida o Barcelona. I cada any oferim les dades econòmiques que posen en evidència Sagunt a Escena. Ni tan sols s’han preocupat d’involucrar el Ministeri com passa en altres casos.

Esperem que l’alcalde aconseguisca que la consellera garantisca la continuïtat del nostre festival i que desaparega la incertesa que s’ha generat, i més en una ciutat que no deixa de perdre pes polític des que governa el PP i més encara des que Castelló és alcalde i diputat.

Quico Fernández: “Fins ara Castelló no sols ha demostrat que és incapaç d’atraure inversions a esta ciutat, sinó que, a més, i des que és diputat sembla que el PP ens està discriminant més si cap. Fa poc hem perdut el Cefire mentre altres municipis del PP el mantenien, la Conselleria s’ha desentés de la seua obligació de manteniment de les platges, ens han suprimit il·legalment la subvenció conveniada a la guarderia rural, sembla que no paguen els lloguers dels consultoris mèdics, han rebaixat les ajudes a serveis socials i ara sembla que ni tan sols ens deixaran Sagunt a Escena. El paper de Castelló és esperpèntic i penós, un alcalde que és una maledicció per al seu poble. Potser hauria de renunciar a l’alcaldia o a l’acta de diputat, a veure si així canviaven les coses.  Ara m’explique que el dia que Fabra va vindre al festival ningú l’esperara, ni l’alcalde titular ni l’alcalde en funcions, ni la regidora de Cultura ni el de Turisme.”

Arxivat en: Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *