Xerrades Informatives sobre les valoracions del Cadastre.

Les cites seran dimecres 3 d’octubre a les 18:00h al Centre Cívic i a les 19:30h, al Consell Agrari.

BLOC-Compromís convocarà dimecres que ve a veïns i representants de les associacions de veïns a una Xerrada Informativa per a realitzar al·legacions a la Valoració Cadastral que està duent-se a terme en el Municipi.

La xarrada es realitzarà dimecres 3 d’octubre a les 18:00h al Centre Cívic i a les 19:30h al Consell Agrari.

En principi tot aquell propietari/a que haja rebut una notificació del cadastre amb una valoració cadastral per damunt del 50% del preu de mercat deuria al·legar, ja que la legislació estima que el valor cadastral d’un immoble no pot superar aquest percentatge. A la xarrada intervindràn assessors jurídics per tal d’explicar les motivacions i els procediments a utilitzar.

Així mateix, des del grup Municipal s’ha preparat un model d’al·legació per aquestos casos, per tal de facilitar al ciutadà la reclamació d’uns valors cadastrals ajustats a la realitat.

El problema és que les dades en les que es basa la ponència de valors parteixen de la realitat del mercat inmoblirari de l’any 2005, la legislació que fixa el mòdul de partida no s’ha actulitzat i per tant les dades estan sobrevalorades. Si la majoria d’immobles de la ciutat es troba en aquesta tessitura, en la que el valor cadastral supera el 50% del valor de mercat, l’ajuntament hauria de plantejar-se demanar al cadastre una nova valoració adaptada a la realitat, ja que l’actual no respecta el marc legal establert” conclou la regidora Teresa Garcia.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Local, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *