Adjuntem la modificació de la moció sobre plusvàlues en desnonaments

Hem rebut informe d’intervenció respecte de la primera proposta i l’hem modificada per a la seua aplicabilitat.

El cas de dació en pagament no està contemplat com a una exempció d’impostos en la llei d’hisendes locals, és per això que demanem que l’ajuntament cobrisca les despeses de les plusvalues generades per una dació en pagament, a través de subvencions-ajudes socials.

També es demana que s’arribe a un acord amb els bancs per a que siguen ells els que sufraguen aquestes despeses, ja que ells en són una part molt responsable en la concessió de crèdits i en el foment de l’especulació del meract inmobiliari.

La moció supera l’àmbit d’aplicació del Real decret 6/2012, on s’accepten determinades dacions en pagament i on el banc es fa càrrec de les plusvàlues, donat que entenem que s’ha de cobrir a totes aquelles persones que perden la seua casa per la insolvència econòmica que genera la crisi i no només aquelles en risc d’exclusió social “El drama dels desnonaments no és un fenomen de marginalitat social, afecta a moltes famílies, també de classe mitjana que es veuen colpides per l’atur i la baixada dels salaris. El PP no pot pretendre fer de les dacions en pagament un acte de caritat, que és el que s’impulsa amb el decret 6/2012, la vivenda és un dret, no un privilegi” 

Arxivat en: Comarcal, General, Local, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *